Selv om begrepet Hallyu eller Korean Wave allerede hadde blitt brukt i Kina i 1999 for å nevne den økende populariteten til koreansk popmusikk og dramaer, nådde Hallyu ikke Japan før i 2003.

'Winter Sonata' var den første kdramaen som ble vist i Japan, og den utløste en mani for alt koreansk som ikke har stilnet. Dramaet varmet opp forholdet mellom de to landene og inspirerte japanske turister til å besøke koreanske dramafilmsteder. Det utløste motetrender og endret sosial atferd. Japans besettelse av historien var så altoppslukende at den fikk kallenavnet 'Vintersonatefeber.'

'Winter Sonata' er den andre delen av serien 'Endless Love' med sesongtema regissert av Yoon Seok Ho. Det er en historie om tapte minner, tapt kjærlighet og andre sjanser.I 'Winter Sonata' er Kang Joon Sang, spilt av Bae Yong Joon, den introverte sønnen til en kjent musiker som flytter til landet. Moren hans hevder at faren hans er død, men Joon Sang tror henne ikke. Han tror moren har skilt dem og hater henne for det. Som et resultat tror han at ingen elsker ham. En dag på bussen sovner klassekameraten Jeong Yoo Jin, spilt av Choi Ji Woo, på skulderen og han innser at han elsker henne. Men kjærligheten deres kan ikke komme mye lenger siden han har en ulykke og ikke kan huske noe fra før det skjedde.

Joon Sangs mor ser på hans hukommelsestap som en mulighet. Hun tar Joon Sang med til en psykolog som hun håper kan hjelpe ham med å slette den ulykkelige barndommen hans. Siden han legger skylden på ulykken sin på henne, er moren sikker på at å slette disse minnene vil få ham til å elske henne. Han og moren starter et nytt liv i Amerika, under nye identiteter. Alle tror han døde, og han kan ikke huske noe av livet hans i Korea. Ti år senere kommer han tilbake som en prisvinnende arkitekt. Når han ser Yoo Jin på gaten, bryter hun forlovelsen.

Bae Yong Joon og Choi Ji Woo ble internasjonale stjerner på grunn av deres opptreden i dette klassiske dramaet, som siden har blitt tilpasset til en anime-historie og en scenemusikal.

Showet var så populært at Japans statsminister Junichiro Koizumi sa 'Bae Yong Joon er mer populær enn jeg er i Japan.'

Så, hva var så sterkt med denne historien? Det er en god kdrama-historie, absolutt verdt å se, med mange plottvendinger og tårer over romantisk kjærlighet, men det var også Japans første.