Won Bin er en svært populær sørkoreansk skuespiller, elsket av mange. Han fikk først bred popularitet i 2000 etter å ha spilt hovedrollen i KBSs TV-serie Autumn in My Heart. En av de mest selektive skuespillerne i den koreanske underholdningsindustrien, han har spilt i bare fem filmer til dags dato, Guns & Talks , Taegukgi , Min bror , Mor , og Mannen fra ingensteds .

Won Bin debuterte på skjermen med en birolle i dramafilmen fra 1997 Foreslå . Hans rolle i Klar Gå! (1998) hjalp til med å finpusse skuespillerkotelettene hans. Etter Klar Gå!, han tok en pause og gikk inn på en høyskole kalt Paekche Institute of the Arts i 1998 for å ta skuespillerkurs.

I 1999 kom Won Bin tilbake til skjermen med en hovedrolle i dramaet Kwangki, hvor han ble anerkjent som en lovende ung skuespiller og en hjerteknuser i tenårene.Vant bin inn(Foto: CJ Entertainment)

Han fikk sitt store gjennombrudd i 2000 med drama Tough Guy's Love (Kkokji) og Høst i mitt hjerte. Hans rolle som en opprørsk yngstesønn i Kkokji beviste skuespillerpotensialet hans, og hans rolle i det mye suksessrike dramaet gjorde at han kom på A-listen for koreanske utøvere.

Høst i mitt hjerte fikk stor popularitet i Asia, og han ble en av de mest populære koreanske skuespillerne i Korea og Asia. I 2002 var Won Bin involvert i det første Sør-Korea og Japans felles produksjonsdrama Friends.

Won Bin hadde også roller i flere populære filmer, bl.a Guns & Talks og Min bror. Likevel er det hans skildring av den følsomme yngre broren i storfilmen om krig Taegukgi (2004) som sementerte hans internasjonale berømmelse. Med suksessen til den kritikerroste Taegukgi , har anerkjennelsen av skuespillerferdighetene hans nådd et stadig bredere internasjonalt publikum. Taegukgi var den bestselgende filmen i Sør-Korea i 2004 med 11,75 millioner opptak.

Karrieren hans ble avbrutt av hans obligatoriske tjeneste for den sørkoreanske hæren. Etter å ha uteksaminert seg fra Graduate School of Arts ved Yong-In University i 2005, startet Won Bin sin militærtjeneste i november 2005 og stasjonert ved den koreanske demilitariserte sonen, en stilling som han meldte seg frivillig til.

2. juni 2006 bekreftet militæret offisielt at Won Bin ikke lenger ville være aktiv. Avgjørelsen ble tatt av militæret da Won Bin pådro seg en skade i ACL. Han hadde gjennomgått en operasjon og ble offisielt utskrevet 7. juni 2006. Etter operasjonen hadde han gått gjennom et rehabiliteringsprogram i mer enn ett år for å komme seg etter skaden.

Won Bin ble utnevnt til UNICEFs goodwill-ambassadør for Koreakomiteen 6. september 2007. Han har deltatt i ulike programmer og veldedighetsarrangementer i Korea for UNICEF fra den tiden og har vist seg i flere reklamevideoer.

I april 2008 bekreftet Won Bin at hans neste film ville bli Mor , regissert av Bong Joon Ho. Innspillingen startet i september 2008 og ble avsluttet i februar 2009. Filmen ble valgt ut til å konkurrere i Un Certain Regard-delen av filmfestivalen i Cannes 2009. Dette ble fulgt av 2010-filmen Mannen fra ingensteds, hans siste filmopptreden til dags dato. Etter å ha oppnådd en slik gjennombruddsuksess, har Won Bin også tatt den kreative friheten til å takke nei til flere roller som har blitt legendariske for K-Drama- og K-Film-elskere over hele verden.

1. Tog til Busan

Tog til Busan(Foto: Next Entertainment World)

Hovedrollen for megahit zombieskrekk 'Train To Busan' ble opprinnelig tilbudt Lee Byung Hun og Won Bin. Han bestemte seg imidlertid for å avslå rollen.

2. Den vinteren blåser vinden

Den vinteren vinden blåser(Foto: SBS)

Won Bin ble tilbudt Jo In Sungs rolle i denne filmen. På grunn av forskjeller i meninger mellom forfatter Noh Hee Kyung og Won Bin, takket han imidlertid nei til rollen.

3. Slagskipøya

Slagskipsøya(Foto: CBI Pictures)

Mens rollen som ble tilbudt til Won Bin i 'The Battleship Island' ikke er kjent, valgte Won Bin å avslå tilbudet.

4. Kongen: 2 hjerter

Kongen: 2 hjerter(Foto: MBC)

Won Bin skulle nesten helt sikkert ta opp Lee Jae Ha (endelig spilt av Lee Seung Gi), men under forutsetning av at selskapet hans ville holde rollebesetningen hemmelig til filmingen begynte. Imidlertid ga selskapet hans fortsatt ut nyhetene, og Won Bin forlot umiddelbart prosjektet.

5. Sammen med gudene

Sammen med gudene(Foto: tvN Movies)

Rollen som Kang Rim i denne superhit-serien ble opprinnelig tilbudt Won Bin i tillegg til Gong Yoo og Kim Woo Bin. Won Bin påtok seg imidlertid ikke rollen av ulike årsaker.

6. Solens etterkommere

Etterkommere av The Sun(Foto: KBS)

Song Joong Kis rolle ble først tilbudt Won Bin, men han takket dessverre nei.

7. Udødelig

Nylig avviste Won Bin også tilbudet om hovedrolle i K-Drama 'Immortal', med oppgitt press for hans comeback som en grunn.

Fans kan ikke vente med å se Won Bin på skjermen igjen og håper han kommer tilbake for å hilse på fansen snart!