Nøkkelen til episode 11 av ' Legenden om det blå hav ' lytter. Joon-jae kan høre Cheongs havfruestemme, selv om hun ikke skjønner at han kan, noe som fører til mange innsikter fra hans side. Han begynner virkelig å lytte til hva hun snakker og er oppmerksom på hva hun gjør for å virkelig være der for henne. Det kan være overdrevent, men det tillater det Lee Min-ho å være latterlig søt.

Å lytte gjelder også Ma Dae-yeong, morderen som også har en tilknytning til fortiden. Han er følsom for drømmene sine om sin tidligere inkarnasjon og menneskene i dem som ser bemerkelsesverdig ut som Joon-jae og Cheong. Der kommunikasjonen slutter er mellom Joon-jae og broren hans Ji-hyeon. De snakker og kommer ingen vei. Det er så mye for de to å finne ut, så mye konflikt og løsning å finne, men dramaet virker altfor opptatt av romantiske aspekter ved handlingen. Mens du ser på Lee Min-ho fawn over Jeon Ji-hyeon er herlig, mindre av det ville gi plass til mer presserende problemer som Cheongs sviktende helse, Ji-hyeons mors forgiftning av adoptivfaren hans og farene som Dae-yeong utgjør.Det som er spesielt sterkt med denne episoden er at vi så Joon-jae aktivt forandre seg selv, og gå ut av veien for ikke bare å hjelpe Cheong, men også Cheongs unge venn Yoo-na. Han begynner sakte å rette opp sine skjeve veier. Han gir av seg selv for å forbedre andres liv. Selv om disse menneskene er kvinnen han elsker og vennen hennes, men det er en start. Han later som han er familie for Yoo-na, og skaper forhold han ikke hadde kjent på lenge. Dette vil definitivt gi ham en smak for mer av varmen som familien gir.

En svart måne ble nevnt bare i starten av episoden, og det indikerte noe illevarslende. Det som var rart var at den illevarslende følelsen ikke vedvarte hele veien og kom først tilbake på slutten. Det manifesterte seg i arrestasjonen av Joon-jae, som definitivt vil ødelegge de romantiske verkene og kanskje utløse flere helseproblemer for Cheong.

En annen merkelig ting med episoden var at det var tilbakeblikk til Joseon-dagene, men ingen reell handling skjer. Joseon-historien er rask og sterk, og fraværet ble sterkt følt. Bortsett fra det, gleder jeg meg til å komme inn i konflikten i dramaet. Jeg vil se hva Dae-yeong planlegger å gjøre med synene sine og hvordan Joon-jae vil unnslippe håndjernene hans. Jeg vil se hvordan det går med havfruens hjerte med tiden, og om faren til Joon-jae vil overleve langsom forgiftning. Måtte disse bli avslørt i morgen!

Kilde: HanCinema