(Foto: instagram)
'It's Okay To Not Be Okay's' skuespiller Oh Jung Se snakker om sin skildring av Moon Sang-Tae

«It's Okay To Not Be Okay» er et av de mest suksessrike K-dramaene i 2020. Fans spekulerer til og med på at de kan vinne alle prisene for dette året. Er du ikke enig?

Hovedrolleinnehaverne og birollebesetningens harde arbeid har til slutt lønnet seg ettersom fans over hele verden er hekta på dramaet. Når showet nærmer seg slutten, vil fansen fortsatt ha mer.Mange dramaserier som inneholder psykiske helseproblemer, men 'It's Okay To Not Be Okay' er en av få som klarte å bringe bevissthet og levere historien sin til seere over hele verden.

I dag er mange allerede klar over autisme, fortsatt diskriminerer noen mennesker med autisme. Allmennheten har ennå ikke helt akseptert at autisme ikke er en sykdom; snarere er autismespekterforstyrrelse en tilstand som påvirker et barns sosiale ferdigheter og atferd.Oh Jung Se, som spiller som Moon Sang-Tae i dramaet, er den eldre broren til Moon Gang-tae (Kim Soo-hyun) og en voksen født med Autism Spectrum Disorder eller ASD. Skuespilleren gjorde en fantastisk skildring av autisme, som synliggjør utfordringene ved å ha tilstanden.

Under showets pressekonferanse med Netflix forrige måned, svarte Oh Jung Se på hvordan karakteren hans har påvirket rollebesetningens oppfatning av rollen hans. Han fortalte også pressen at han var veldig forsiktig, og han studerte mye om å representere Sang Tae. Han prøvde hardt å etterligne karakteren, men han tror fortsatt at han må jobbe hardere med det.

(Foto: instagram)
'It's Okay To Not Be Okay's' skuespiller Oh Jung Se snakker om sin skildring av Moon Sang-Tae

Da han ble spurt tidlig, sa han at han portretterte en karakter som lider av autisme; nå sier han at han misbrukte begrepet fordi, da han begynte å representere Sang Tae, innså han at autisme ikke er en sykdom. I stedet er det noe noen mennesker er født med.

Selv om han intenst har studert karakteren, trenger han fortsatt å vite mer om Sang Tae. Men for ham er det mest kritiske aspektet han trenger å jobbe med mens han spiller rollen som Sang Tae karakterens uskyld, renhet og godhjertede natur. Selv om han har spesifikke egenskaper og atferd, er Oh Jung Se oppmerksom på at Sang Tae utstråler sjarm og uskyld.

Mye kan stemme i det Oh Jung Se sa. Dessuten har karakteren hjulpet skuespilleren til å innse at autisme ikke er en sykdom, så alle bør ikke stikke av fra dem. Med dette håper produsentene at folk vil ha samme erkjennelse som Oh Jung Se. Folk bør lære å akseptere at det er de som er født med psykiske funksjonshemninger, og det ville ikke skade om vi aksepterer dem og utvider vår tålmodighet og forståelse til dem.

I mellomtiden er noen kjente personer talsmenn for psykiske lidelser, da dette har blitt ignorert av mange. Mange mennesker anser fortsatt mennesker med psykiske lidelser som gale. Gjennom dette dramaet kan de kanskje innse at mennesker med psykiske funksjonshemninger trenger trøst mer enn dømmekraft.

Se de to siste episodene av «It's Okay to Not Be Okay» 8. og 9. august kl. 21.30 KST.